MediaWatch

Anmelder: Streamingtjeneste med danske filmskatte skuffer

Nordisk Films nye streamingtjeneste 'Dansk Filmskat' favner vidt på genrer og årstal, men har alt for få titler, skriver Ekkos anmelder.

Nordisk Films nye streamingtjeneste 'Dansk Filmskat' der gik i luften den 25. februar, har sat en ny bundstandard for den moderne online-videobranche, skriver filmmagasinet Ekkos anmelder.

En streamingtjeneste med et stort udvalg af danske film er en rigtig god idé, skriver anmelderen, men der er kun 105 titler at vælge mellem, hvilket synes pauvert sammenlignet med konkurrerende tjenester.

På den positive front er, at udvalget spænder over mange genrer og årtier – fra den første lange, dansksprogede tonefilm, 'Præsten i Vejlby' (1931), til Niels Arden Oplevs Bodil- og Robert-belønnede drama 'To verdener' (2008).

Til ti af filmene tilbydes ekstramateriale i form af korte interviews.

Solo-interviews skal sælge ny streamingtjeneste  

Ligesom på Netflix præsenteres filmudvalget med billeder af plakater, hvor man åbner en dropdown-tekst. Der er ikke nogen tekstbaseret søgefunktion, men det kræves heller ikke, så længe udvalget er så lille, lyder det fra Ekko.

Meget værre er billed- og lydkvaliteten på flere kopier, skriver Ekko. Den varierer fra det ulastelige til et skræmmeeksempel som eventyrfilmen Syd for Tana River (1963).

Nordisk Film åbner i dag for dansk streaming  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs