MediaWatch

Nynazist anholdt ved svensk avis kræver erstatning

Et medlem af en svensk nynazistisk gruppe, som blev anholdt foran avisen Expressen, kræver kompensation for fængsling.

- | Foto: Christian Klindt Sølbeck/Polfoto/Arkiv

Et medlem af den nynazistiske svenske gruppe Svenska Motståndsrörelsen, som for to uger blev anholdt foran den svenske avis Expressen, kræver erstatning af politiet, skriver Dagens Media.

I alt blev tre medlemmer af Svenska Motståndsrörelsen (SMR) anholdt for trusler og for at forberede grov vold, efter at de havde taget opstilling uden for avisen Expressens redaktion i Stockholm. Politiet beslaglagde også knive ved aktionen.

Ifølge Svenska Motståndsrörelsen var de mødt op foran Expressen for at identificere de journalister på avisen, som på det seneste har undersøgt den nynazistiske gruppe. Gruppen ville blandt andet "konfrontere dem, hænge deres adresser ud og så videre".

Svenske nynazister anholdt med knive foran Expressen

Men nu har en af de tre medlemmer søgt om kompensation for de dage, hvor han var tilbageholdt. I ansøgningen, som manden har indgivet via sin advokat til Justitiekanslern, kræver han også forhøjet erstatning, fordi han mener, at er blevet hængt ud med navn og billede i pressen.

Ifølge SMR-medlemmet gav oplysningerne i pressens indtryk af, at han var blevet anholdt med en kniv på sig. Men det var ikke tilfældet. I stedet fandt politiet knivene i medlemmernes bil. Den oplysning er nu blevet ændret i Expressens artikel, som var den første til at omtale anholdelserne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs