MediaWatch

Svenske nynazister anholdt med knive foran Expressen

Tre medlemmer af en svensk nynazistisk gruppe blev anholdt med knive foran den Expressen. Medlemmerne ville identificere journalister, som undersøger gruppen.

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Polfoto/Arkiv

Politiet beslaglagde i fredags knive hos tre medlemmer af den nynazistiske gruppe Svenska Motståndsrörelsen (SMR), som opholdt sig uden for avisen Expressens redaktion i Stockholm.

Efterfølgende blev de tre medlemmer, herunder en af lederne af SMR Anders Rydberg, taget med på politistationen, hvor de blev afhørt. De tre er blevet anholdt for trusler og for at forberede grov vold, skriver Expressen.

"Det, som gjorde, at vi blev anholdt, var knivene i bilen, som ifølge politiet betød, at vi ville angribe journalisterne på Expressen," har Anders Rydberg efterfølgende skrevet på SMR's hjemmeside ifølge Expressen.

Her skriver han også, at gruppen var mødt op foran Expressen for at identificere de journalister på avisen, som på det seneste har undersøgt den nynazistiske gruppe. Gruppen ville blandt andet "konfrontere dem, hænge deres adresser ud og så videre", skriver Anders Rydberg.

Medier mødes med politiet

Hos Expressen er chefredaktør Thomas Mattson glad for, at mediernes sikkerhed bliver taget alvorligt af politiet og hos politikerne.

"Jeg vil ikke spekulere i forundersøgelsen af truslen mod Expressen mere end, at den, som ønsker at fremføre mediekritik, har alle muligheder for at gøre det via eksempelvis mail eller telefonsamtale i stedet for at møde uanmeldt op med kniv," siger han til Expressen.

Flere svenske mediechefer mødes i dag med cheferne for det svenske rigspoliti og den svenske efterretningstjeneste Säpo for at diskutere journalisters sikkerhed.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs