MediaWatch

Berlingskes jyske dagblade får design-overhaling

Læserne har været taget med på råd til nyt layout hos bl.a. Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis, der som del af overhalingen samtidig også lover flere lokalhistorier.

Dorthe Carlsen, chefredaktør Midtjyske Medier.
Fra i dag af skal læserne af Berlingske Medias dagblade i Midtjyske Medier vænne sig til nyt layout og koncept. De har dog selv haft en finger med i arbejdet, skriver Berlingske Media i en pressemeddelse.

Læsernes holdninger har ifølge chefredaktør i Midtjyske Medier, Dorthe Carlsen, været ledestjernen i redesignet. Inputtene er dog ikke kun gået på det visuelle, og det har Midtjyske Medier valgt rette sig efter.

"Deres melding var meget klar: Vi ønsker flere lokale historier. Og vi ønsker, at det bliver tydeligere, hvad historierne handler om. Nogle af billederne er for store. Så vil vi hellere have noget mere tekst,” siger chefredaktøren i meddelelsen.

Ønskerne om mere overskuelighed i det nye layout kommer desuden til udtryk i, at der vil været tydelige emneord i artiklerne, som læserne kan navigere efter. Sidste gang aviserne blev redesignet var for tre år siden.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs