Norsk PET: Karikatur-strid bag 11 ud af 12 terrorplaner i Norden

Vrede over karikaturtegninger står bag størstedelen af islamistiske terrorplaner siden 2008, lød det fra den norske efterretningstjeneste på et møde med norske medieredaktører.
Foto: Lionel Cironneau/Polfoto/AP
Foto: Lionel Cironneau/Polfoto/AP

Siden 2008 har 11 ud af 12 planer om terror i Skandinavien udført af ekstreme islamister haft afsæt i karikaturtegninger, viser tal fra Norge, skriver Journalisten.no.

Tallet stammer fra det Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) i Norge og blev bekræftet af den norske efterretningstjeneste PST på et informationsmøde med mere end 60 norske redaktører.

På mødet orienterede den norske efterretningstjeneste medierne om trusselssituationen efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Her fortalte PST blandt meget andet, at truslen mod medier, der republicerer karikaturtegningerer, er mindre, end truslen er mod medier med ophavsret på karikaturtegninger.

På mødet kom PST med råd til, hvordan de norske medier kan vurdere og reducere risikoen for terrorangreb. Blandt andet skal medierne gøre sig klart, hvilke værdier - såsom ansatte og omsætning - de vil beskytte. For enkeltpersoner, der er udsatte for terror, lød rådet fra PST bla., at de skal undgå faste rutiner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter