MediaWatch

Adam Holm sår tvivl om Nybroes gidsel-beretning

Deadline-værten stiller spørgsmålstegn ved flere detaljer i Jeppe Nybroes bog om sin tid som gidsel i Libanon. Tæt på karaktermord, mener forlagsredaktør.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

I seneste nummer af Weekendavisen anmelder Adam Holm Jeppe Nybroes bog ’Kidnappet. I islamisternes fangehul’ om 28 dage som gidsel i Libanon. Deadlineværten er kritisk overfor flere detaljer i bogen, der generelt er blevet godt modtaget.

Holm sår i anmeldelsen bl.a. tvivl om, at Jeppe Nybroe på bogomslagets billede fra fangenskabet var velsoigneret og solbrun på trods af, at han på det tidspunkt havde været tilbageholdt i to uger.

Anmeldelsen har ikke været nem at skrive, siger Adam Holm til Politiken. Både på grund af Jeppe Nybroes oplevelser i som gidsel, men han henviser også til, at Jeppe Nybroe i 2007 måtte forlade sin stilling på TV Avisen efter en sag om et manipuleret indslag fra Irak-krigen.

”Der er usikkerhed om flere detaljer. Det er desværre svært helt at se bort fra, at der i tilfældet Jeppe Nybroe også er en forhistorie med urent trav, men jeg har ikke desto mindre prøvet at lægge den del til side, fordi det ikke skal ligge ham til last. Jeg har derfor forsøgt at læse bogen, som om den er skrevet af en fiktiv person ved navn Lars Sørensen, som man ikke kender i offentligheden. Men selv under de forhold synes jeg simpelthen, at der er for meget, der skriger til himlen,” siger Adam Holm til avisen.

Ifølge Nybroes forlag, People’s Press, så er han selv for medtaget til selv at kommentere sagen, men forlagsdirektør Jakob Kvist mener, anmeldelsen er tæt på et karaktermord.

”Adam læser ikke bogen grundigt nok, og han undersøger ikke en række ting, som han let kunne undersøge. Og han gør det så elegant, at han ikke decideret skriver, at han mener, at Jeppes historie er løgn, men det sker så ovre på Facebook. Der har jeg i dag kunnet læse mange diskussioner om, hvorvidt Jeppe overhovedet har været bortført, og der bruger folk Adams anmeldelse som affyringsrampe for deres konspirationsteorier. Men grundlæggende er det latterlige påstande, han kommer med, som han let kunne have undersøgt nærmere, for eksempel hos danske myndigheder,” siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs