Jeppe Nybroe skriver bog om gidseltagning

I morgen udkommer Jeppe Nybroes bog om de 28 dage, han sidste år var gidsel hos en gruppe islamister. Bogen er et forsøg på at komme videre som menneske og journalist, siger han.

For et år siden blev journalist og tidligere nyhedsvært Jeppe Nybroe kidnappet på grænsen mellem Libanon og Syrien.

Efter 28 dage som gidsel hos en gruppe islamistiske ekstremister blev han frigivet mod en en løsesum indsamlet af familie og venner. Siden har arbejdet på også at slippe fri af oplevelserne mentalt, fortæller han i et interview til Berlingske. Det er baggrunden for, at han har skrevet bogen 'Kidnappet – i islamisternes fangehul’, der udkommer i morgen.

Jobmuligheder på hånden

Selvom efterveerne fra oplevelserne, hvor han blev behandlet mere som dyr end menneske, stadig kommer ud af det blå, er han besluttet på at fortsætte med at være journalist, siger han:

”Jeg har den plan, at jeg skal i gang med mit arbejde, og det er at være journalist. Og jeg er i den lykkelige situation, at der er en række jobmuligheder på hånden. Men ellers er jeg jo også i den situation, at jeg skal... Jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal sige. Jeg skal for fanden bare i gang med mit liv igen.”

Verdens brændpunkter og krigszoner vil han dog holde sig fra, fortæller han. Det har han lovet sin familie - og lysten er der ikke. Jeppe Nybroe skulle i går have været i TV 2 News for at fortælle om sin bog, men blev ifølge Tv2.dk så påvirket af nyheden om henrettelsen af et japansk gidsel, at han måtte melde afbud.

Fra DR til udlandet

Jeppe Nybroe var frem til 2007 ansat i DR senest som vært på TV Avisen. I 2012 blev han nyhedsdirektør for en tv-station i Libyen.

Herefter arbejdede han freelance i Libanons hovedstad, Beirut, indtil han i 2013 blev nyhedschef på Mongol TV i Mongoliet, indtil han i 2014 vendte tilbage til Libanon som freelancer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også