MediaWatch

MTG skærer 32 stillinger i Sverige

32 stillinger skal nedlægges på MTG TV i Sverige. Nedskæringerne rammer især salgs- og marketingsafdelingen og kommer som en konsekvens af tilbagegangen på traditionelt flow-tv.

MTG TV i Sverige har sat tal på det antal stillinger, som skal skæres væk, for at tv-stationen kan opretholde sin position i markedet. I alt går det udover 32 stillinger i en organisation på 140 medarbejdere, skriver Dagens Media.

"Nu tager vi individuelle forhandlingsprocesser med medarbejdere, der er medlemmer af en fagforening eller ej, så kan komme fremt til en endelig konklusion," siger Anders Jensen, MTGs chef for tv og radio i Skandinavien, til Dagens Media.

Han bekræfter Dagens Medias oplysninger om, at nedskæringerne især rammer salgs- og marketingafdelingen. Særligt marketingsadelingen bliver berørt, fordi den bliver slået sammen med presseafdelingen.

"Vi sætter i den nye struktur en større vægt på pressen og PR, end vi har gjort tidligere. Marketingsafdelingen bliver ganske meget mindre," siger Anders Jensen, der bekræfter, at tanken bla. er at kasserere MTG TV's in-house bureau, som hidtil har stået for MTG TV's trailere.

MTG TV har i de senere år haft store problemer med at tiltrække seere til deres kanaler, og deres markedsandel er faldet betydeligt de seneste fem år. Bla. er man i de yngre målgruppers tv-sening gået 10 pct. tilbage. På MTG’s hovedkanal i Sverige, TV3, blev tv-seningen dog generelt sidste år holdt oppe takket være visning af Vinter-OL.

Tilbagegangen fik derfor Anders Jensen til at varsle omstillinger, da han tiltrådte sidste efterår. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs