MTG skærer 32 stillinger i Sverige

32 stillinger skal nedlægges på MTG TV i Sverige. Nedskæringerne rammer især salgs- og marketingsafdelingen og kommer som en konsekvens af tilbagegangen på traditionelt flow-tv.

MTG TV i Sverige har sat tal på det antal stillinger, som skal skæres væk, for at tv-stationen kan opretholde sin position i markedet. I alt går det udover 32 stillinger i en organisation på 140 medarbejdere, skriver Dagens Media.

"Nu tager vi individuelle forhandlingsprocesser med medarbejdere, der er medlemmer af en fagforening eller ej, så kan komme fremt til en endelig konklusion," siger Anders Jensen, MTGs chef for tv og radio i Skandinavien, til Dagens Media.

Han bekræfter Dagens Medias oplysninger om, at nedskæringerne især rammer salgs- og marketingafdelingen. Særligt marketingsadelingen bliver berørt, fordi den bliver slået sammen med presseafdelingen.

"Vi sætter i den nye struktur en større vægt på pressen og PR, end vi har gjort tidligere. Marketingsafdelingen bliver ganske meget mindre," siger Anders Jensen, der bekræfter, at tanken bla. er at kasserere MTG TV's in-house bureau, som hidtil har stået for MTG TV's trailere.

MTG TV har i de senere år haft store problemer med at tiltrække seere til deres kanaler, og deres markedsandel er faldet betydeligt de seneste fem år. Bla. er man i de yngre målgruppers tv-sening gået 10 pct. tilbage. På MTG’s hovedkanal i Sverige, TV3, blev tv-seningen dog generelt sidste år holdt oppe takket være visning af Vinter-OL.

Tilbagegangen fik derfor Anders Jensen til at varsle omstillinger, da han tiltrådte sidste efterår. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også