MediaWatch

Amerikanske medier går udenom Charlie-tegninger

Store amerikanske medier som New York Times, NBC og CNN har afstået fra at vise de kontroversielle tegninger af profeten Muhammed.

Foto: David Vincent/Polfoto/AP

Flere af de store amerikanske mediehuse som CNN, NBC, Washington Post og New York Times er væsentligt mere forsigtige end deres europæiske kolleger, når det gælder offentliggørelsen af satiremagasinet Charlie Hebdos profet-tegninger. Det skriver Berlingske.

Mens den amerikanske mediebranches net-opkomlinge som eksempelvis Huffington Post, Buzzfeed og Vox har bragt tegningerne, så lyder der andre toner fra de store medier i landet, hvor man har tradition for at være varsom, når det gælder ytringsfrihed og religion.

”Vi har aldrig fastholdt, at bare det at publicere et billede af Muhammed i sig selv var fornærmende. Vores politik har været at undgå at publicere materiale, som med vilje eller uden formål er krænkende over for religiøse grupper. Det er stadig vores politik. Men de her tegninger falder ikke ind under denne kategori,” siger Washington Post-redaktør Martin Baron ifølge Berlingske.

Hos New York Times lyder forklaringen også, at man normalt ikke bringer billeder eller tegninger, der bevidst har til hensigt at krænke religiøse følelser. Her har man bragt flere andre tegninger fra magasinet, men ikke de omstridte profet-tegninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs