MediaWatch

Charlie Hebdo: "Fejl" at JP ikke bringer tegninger

Det er forståeligt, men fejlagtigt, at Jyllands-Posten har fravalgt at bringe tegninger fra Charlie Hebdo efter sidste uges terrorangreb, mener bladets nye chefredaktør.

Foto: Christophe Ena/AP/Polfoto

Selvom den massive støtte fra omverdenen varmer efter sidste uges terrorattentat, får det ikke bitterheden over, at 17 mennesker måtte dø, før den kom, til at fordufte.

Det siger chefredaktør for Charlie Hebdo, Gérard Biard, i et interview med Jyllands-Posten, hvor han pointerer, at bladet har følt sig alene på medie-frontlinjen for ytringsfriheden.

Adspurgt om hans holdning til, at Jyllands-Posten har valgt ikke at bringe nogen af Charlie Hebdos tegninger i den forgangne uge, selv om magasinet selv støttede avisen under Muhammedkrisen ved at genoptrykke de 12 profet-tegninger fra 2005, svarer han, at det er forståeligt, men stadig en fejl.

"Det er en fejl, at I ikke gør det nu. Vi støttede jer, så I kunne blive ved at bringe tegningerne. Det er lige meget, om tegningerne er sjove eller dumme, det, der er vigtigt her, det er, at nogen slår ihjel for små tegnede mænd," siger Gérard Biard.

Han uddyber, at han ikke tror, det vil stoppe vold eller terror at holde op med at tegne eller skrive kritisk om religion - eller få frygten for selvsamme til at forsvinde.

Gérard Biard afviser samtidig, at spørgsmålet melder sig retrospektivt, om mordet på de 17, der mistede livet under terrorangrebet sidste onsdag, kunne have været undgået, hvis Charlie Hebdo havde ændret kurs. Spørgsmålet rejser sig ikke, vi kan ikke holde op, siger han.   

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs