MediaWatch

Charlie Hebdos Muhammed-forside vækker vrede i Egypten

Den muslimske organisation Dar al-Iftaa vil have, at franske myndigheder fordømmer Charlie Hebdo-udgave.

Foto: Peter Dejong/Polfoto/AP

Den muslimske egyptiske organisation Dar al-Iftaa raser over den næste udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der i sidste uge blev udsat for et blodigt terrorangreb, hvor 12 mennesker blev dræbt.

Den første udgave af Charlie Hebdo efter massakren udkommer onsdag og har blandt andet en karikatur af profeten Muhammed på forsiden.

- Det er en uberettiget provokation for halvanden milliard muslimer over hele kloden, hedder det i en erklæring.

Dar al-Iftaa advarer om, at den planlagte udgave vil skabe endnu en bølge af had mod Frankrig og Vesten, og det tjener ikke den sameksistens og dialog, som muslimer stræber efter, lyder det.

Organisationen opfordrer de franske myndigheder til at fordømme magasinets "racistiske handling", der ifølge organisationen vil afføde ekstremisme på begge sider.

/ritzau/dpa

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs