MediaWatch

Tre mænd anholdt med våbenattrapper ved Jyllands-Posten

Tre unge mænd er blevet anholdt nær Jyllands-Postens redaktion i Aarhus med våbenattrapper. Deres tilstedeværelse havde dog intet med avisen at gøre, siger politiet, der dog sigter mændene for trusler på livet.

Foto: Anders Brohus/Polfoto/Arkiv

Tre mænd er sigtet for trusler på livet, fordi de søndag aften kørte rundt med våbenattrapper på Grøndalsvej ved Jyllands-Posten i Viby, skriver Jyllands-Posten.

De tre unge mænd blev opdaget i en bil med, hvad der ved første øjekast lignede en pistol og en maskinpistol. De tre forsøgte at flygte fra politiet, men blev stoppet efter en kort jagt.

Efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo er patruljeringen omkring Jyllands-Postens redaktioner i Aarhus og København øget, og derfor er mændene formentlig sluppet billigt, fortæller Bent Preben Nielsen, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

”Den ene sidder med noget, der ligner en maskinpistol imellem benene på forsædet. Det bør man ikke gøre, og slet ikke i det område. Det udgør en sikkerhedsrisiko for dem, fordi vi ved jo ikke, at det er våbenattrapper, før vi får dem undersøgt,” siger Bent Preben Nielsen og understreger, at politiet i yderste konsekvens kunne være blevet nødt til at skyde, f.eks. føreren, der forsøgte at stikke af.

De tre mænd er af politiet kendt som lokale rødder og kendt fra kriminelle miljøer. Ifølge politiet har deres tilstedeværelse i området ikke noget med Jyllands-Posten at gøre.

De blev alle anholdt og løsladt efter afhøring på politigården og er sigtet for trusler på livet ved at køre rundt med synlige ”våben” i umiddelbar nærhed af Jyllands-Posten og Kurt Westergaard. Desuden sigtes de for hæleri, da politiet mener attrapperne stammer fra et tidligere indbrud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs