MediaWatch

Københavns Kommune kan redde lukket DR-orkester

DR Underholdningsorkestret kan genopstå som Københavns Underholdningsorkester, lyder forslag fra Venstre-politiker. Kulturborgmester er positiv.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Det vil gavne Københavns musikliv, hvis kommunen går ind og støtter redningen af DR Underholdningsorkestret, der blev nedlagt ved årsskiftet. Det mener medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre Michael Gatten. Det skriver Berlingske.

Han foreslår, at kommunen bakker op om den indsamling som komponist og producer John Frandsen har igangsat. I første omgang kan man se mod Københavns Kommunes frie midler på kulturområdet med en underskudsgaranti på 500.000 kroner i år. Siden kan det blive til et bindende samarbejde til gavn for byen musiklive, håber han.

Forening vil redde Underholdningsorkestret gennem crowdfunding

Kulturborgmester i Københavns Kommune Carl Christian Ebbesen (DF) er i udgangspunktet er ikke afvisende overfor forslaget:

”Jeg bakker fuldt og helt op om idéen. Det vil være fantastisk, hvis vi kan bidrage til at bevare et så fantastisk orkester og samtidig bruge det som inspiration for unge og skolebørn til at dyrke musik (…) Det vil være brandærgerligt, hvis et så dygtigt og professionelt orkester må lukke, uden at man har afsøgt alle muligheder. Men på længere sigt må det være staten eller DR, der skal ind, hvis Underholdningsorkestret skal fortsætte,” siger han til Berlingske.

Det talte vi om i 2014

Minister afviser ny timing af DR-forhandlinger efter orkester-sag

V: Blå regering vil ikke genoprette nedlagt orkester

LA: Bolden ligger nu hos DR - Vil I lytte til flertal?

Orkesterlukning kan give blå genåbning af medieaftalen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs