MediaWatch

Sony truer Twitter med advokater i hacker-sag

Sonys advokat truer Twitter med sagsanlæg, hvis hackede oplysninger fra Sony spredes på det sociale medie.

Først var det medierne, som Sony truede med advokater. Så var det brugere af Twitter. Og nu er turen kommet til Twitter selv.

Sonys advokat har således truet Twitter med søgsmål, hvis det sociale medie ikke blokere brugere, som deler oplysninger fra hacker-angrebet mod Sony, skriver Motherboard.

I brevet fra Sony til Twitter, som er sendt af advokaten David Boies, står der, at "hvis stjålne oplysninger fortsætter med at blive spredt på Twitter på hvilken som helst måde," vil Sony "holde Twitter ansvarlig for enhver skabe eller tab, som opstår på grund af spredningen på Twitter."

I samme ombæring beder Sony Twitter om at dele informationen med musikeren Val Broeksmit, som på Twitter har delt billeder af hackede emails fra Sony. Til Val Broeksmit har Twitter sagt, at de ikke kan give ham jurdisk hjælp.

Twitter vil ikke kommentere sagen, men bekræfter over for Motherboard at brevet er ægte. De afviser også at kommentere, om de har tænkt sig at fjerne Val Broeksmits tweets, men tilføjer, at tweets stadig er tilgængelige.

Tidligere har Sony truet medier med sagsanlæg, hvis de skrev om de hackede oplysninger, der bla. omhandler oplysninger om kendissers løn og manuskriptet til den kommende James Bond-film.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs