MediaWatch

Sony vil vise kontroversiel film på nettet

Sony vil forsøge at vise den kontroversielle film "The Interview" på nettet, efter at selskabet har trukket filmen tilbage efter hacker-angreb.

Foto: Ahn Young-joon/AP/Polfoto

Filmselskabet Sony Pictures vil forsøge at vise den kontroversielle film 'The Interview' om et attentat mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på nettet, skriver Berlingske.

"Det er stadig vores håb, at alle, der ønsker at se filmen, vil få mulighed for at gøre det," siger adm. direktør i Sony Pictures, Michael Lynton, til CNN og oplyser, at selskabet overvejer hvilke muligheder der findes på nettet.

Sony Pictures har besluttet at trække filmen, der skulle have haft verdenspremiere over julen, tilbage af frygt for hævnaktioner mod biografer og biografgængere, efter at selskabets computere er blevet hacket af angiveligt nordkoreanske hackere. Fredag sendte hackerne en meddelelse, hvori det lød, at "det var en meget klog beslutning".

Sonys beslutning om trække filmen tilbage er blevet kritiseret af den amerikanske præsident, Barack Obama. Præsidenten kritiserer, at Sony har givet efter for nordkoreansk pres.

Nordkorea afviste lørdag at have noget som helst med hackerangrebet at gøre, skriver Reuters.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs