MediaWatch

Hollywood jagter danske filmpirater

Amerikansk rettighedshaver sender breve til danskere, som formodes at have forbrudt sig på ophavsretten ved at downloade film ulovligt.

Foto: Oreos/WikiMedia Commons

Advokatfirmaet Maqs Law Firm sender har sendt breve ud til danskere i dens seneste tid. Det er sket på vegne af en amerikansk rettighedshaver, skriver Berlingske.

I brevet er der et krav om at betale 1.500 kroner i kompensation, hvis nogen i husstanden erkender at have downloadet eller ulovligt delt den Oscar-vindende film ’Dallas Buyers Club’.

”Vi ved, at der på en pågældende husstand er en computer, hvor det her er sket fra. Derfor er vi blevet bedt om at kontakte de her mennesker af filmselskabet, velvidende at det ikke er sikkert, det er ejeren af den her internetforbindelse, som har gjort det her. For det kan også være deres børn, eller deres naboer eller helt andre, hvis deres forbindelse er usikker. Derfor foreslår vi den her løsning, hvis man er enig i, at de her ting er sket fra computeren,” siger Jeppe Brogaard Clausen, partner i Maqs Law Firm, til Berlingske.

Tjeneste med pirat-ry klar med original tv-serie

Politiet sigter tv-pirat i Nordjylland

Politiet slår til mod dansk streamingside

Sag om pirat-tv ring vokser

Tv-pirat skal et år i fængsel og punge ud med 20 mio.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs