MediaWatch

Jelved: Gregorius er ”bevidst personligt valg”

Kulturministerens udnævnelse af Socialdemokraternes kvinde i DR-bestyrelsen, Trine Gregorius, er regeringens måde at præge bestyrelsen på.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Bestyrelsesformand Michael Christiansen får ”four more years”, mens Trine Gregorius blev ny næstformand, da kulturminister Marianne Jelved i går løftede sløret for DR’s nye bestyrelse. Gregorius er et personligt valg, siger hun til Journalisten.dk.

Ministeren lægger vægt på, at Trine Gregorius har erfaring fra både kommunikationsbranchen og som journalist, ligesom hun allerede har fire års erfaring som menigt medlem af bestyrelsen.

”Det er suverænt de seks største partier, der vælger dem, så jeg kan ikke ’bestille’ kompetencer hos dem. I den forstand er opgaven bunden. Men der er flere, som kunne være blevet næstformand, hvis det var. Trine Gregorius var ikke den eneste mulige, men hun er mit bevidst personlige valg,” siger Jelved til Journalisten.dk.

Jelved genudpeger Michael Christiansen som DR-formand
Hun uddyber, at nuværende næstformand Ole Hyltoft, valgt af Dansk Folkeparti, har udfyldt sin rolle, men at hun med udnævnelsen af Gregorius samt de nye medlemmer Nanna Kalinka Bjerke og Dan Boyter, der afløser hhv. John Wagner og Katrine Winkel Holm, vil sætte et præg på bestyrelsen, der afspejler, at regeringen i dag har en anden farve end sidst, DR's bestyrelse blev sammensat.

Det skete i 2010 under den daværende VK regering, hvor kulturministeren hed Per Stig Møller (K).

Med gårsdagens udnævnelsen ender DR's bestyrelse for de kommende år med at se således ud:

  • Michael Christiansen (formand)
  • Nanna Kalinka Bjerke
  • Dan Boyter
  • Trine Gregorius (udpeget af S, næstformand)
  • Lars L. Nielsen (udpeget af RV)
  • Line Barfod (udpeget af EL)
  • Torben Dalby Larsen (udpeget af V)
  • Ole Hyltoft (udpeget af DF)
  • Dennis Nørmark (udpeget af LA)

Derudover har medarbejderne to repræsentanter i bestyrelsen, hvor tv-tekniker Stig Paulsen genopstiller, mens journalist på DR Midtvest Hanne Ried Larsen er udset til at overtage efter Mogens Rubinstein.

DF giver Ole Hyltoft fire år mere i DR's bestyrelse

Dennis Nørmark til DR's bestyrelse

"Four more years" til to i DR-toppen

Holdskifte på vej i DR-bestyrelse

DR-formand forbereder exit

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs