MediaWatch

Jelved genudpeger Michael Christiansen som DR-formand

Den nuværende formand for DR's bestyrelse får "four more years". Kulturminister Marianne Jelved udpeger desuden yderligere to nye navne til bestyrelsen.

Foto: Lars Schmidt/DR

Kulturminister Marianne Jelved (R) betror Michael Christiansen med opgaven om at navigere DR videre ind i en ny medievirkelighed. Ministeren genudpeger ham som formand for DR's bestyrelse, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver Trine Gregorius, tidligere journalist i DR og udpeget af Socialdemokraterne, næstformand i den nye bestyrelse.

Om genvalget af Michael Christiansen siger ministeren i pressemeddelelsen.

"DR står i en brydningstid og skal finde sin vej i en medievirkelighed, hvor flere og flere selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg har ved min genudpegning af Michael Christiansen lagt vægt på at skabe kontinuitet i formandskabet. Michael Christiansen har stor indsigt i DR’s forhold, og han vil sammen med den øvrige bestyrelse kunne yde god sparring til DR’s direktion."

Direktør og kommunikationsrådgiver er nye

Foruden formanden har kulturministeren udpeget to nye medlemmer til bestyrelsen. Direktør for Pressalit Group, Dan Boyter, og kommunikationsrådgiveren Nanna Kalinka Bjerke, selvstændig med virksomheden Imperia Kommunikation.

"Nanna Kalinka Bjerke vil bl.a. kunne bidrage til bestyrelsens arbejde med sin mediemæssige indsigt, mens Dan Boyter vil kunne bidrage med sin erhvervsmæssige og kulturelle indsigt,” siger Marianne Jelved i pressemeddelelsen.

Nissen: Ikke overraskende

DR's tidligere generaldirektør Christian Nissen mener ikke, at valget er overraskende

"Selvom der har været stor ballade om Underholdningsorkestret,go det måske kunne få nogen til at tro, at valget ville falde anderledes, så har ministeren ikke haft nogen kritik af DR’s adfærd, og det har oppositionspartierne reelt heller ikke. Et skifte ville omvendt også kunne virke som om, at man nu var kritisk over for det, DR havde gjort, men der har ikke været kritik af DR’s bestyrelse og formand,” siger han til MediaWatch.

DR's bestyrelse for de næste fire år kommer derfor til at se sådan ud:

  • Michael Christiansen (formand)
  • Nanna Kalinka Bjerke
  • Dan Boyter
  • Trine Gregorius (udpeget af S, næstformand)
  • Lars L. Nielsen (udpeget af RV)
  • Line Barfod (udpeget af EL)
  • Torben Dalby Larsen (udpeget af V)
  • Ole Hyltoft (udpeget af DF)
  • Dennis Nørmark (udpeget af LA)

Derudover har medarbejderne to repræsentanter i bestyrelsen, hvor tv-tekniker Stig Paulsen genopstiller, mens journalist på DR Midtvest Hanne Ried Larsen er udset til at overtage efter Mogens Rubinstein.

DF giver Ole Hyltoft fire år mere i DR's bestyrelse

Dennis Nørmark til DR's bestyrelse

Avischef genvalgt til DR-bestyrelse

"Four more years" til to i DR-toppen

Enhedslisten vælger Line Barfod til DR-bestyrelse

DR-journalister opstiller kandidat til DR-top

Holdskifte på vej i DR-bestyrelse

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs