MediaWatch

Færøsk stemme holder liv i orkester-sag

Liberal Alliance vil ikke lægge stemmer til en vedtagelsestekst omkring DR Underholdnings-orkestrets fremtid. Det giver færøsk folketingsmedlem en hovedrolle.

Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv

Det er det færøske folketingsmedlem Edmund Joensen, som sørger for, at der kan tælles til 90 i folketingssalen, når der torsdag skal stemmes om en såkaldt vedtagelsestekst omkring DR Underholdningsorkestrets fremtid.

Teksten er en opfordring til kulturministeren, som viser, at et flertal i Folketinget bakker op om at bevare DR Underholdningsorkestret.

Edmund Joensen vil sammen med Enhedslisten, Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre stemme for teksten. Det færøske medlem har fået en afgørende rolle, fordi Liberal Alliance ikke vil lægge stemmer til vedtagelsesteksten omkring orkestrets fremtid.

Tekst modsiger sig selv

Liberal Alliance fastslog flere gange under onsdagens hasteforespørgsel i folketingssalen, at man lige som resten af blå blok og Enhedslisten vil bevare DR Underholdningsorkestret.

Partiet vil dog ikke stemme sammen med resten af blå blok, fordi man mener, at den udlagte tekst omkring orkestrets fremtid modsiger sig selv. Det siger Liberal Alliances medie- og kulturordfører, Mette Bock, til Ritzau.

"Vedtagelsesteksten modsiger sig selv. Den siger, DR skal spare, men DR må ikke spare. Vi ønsker, at DR's Underholdningsorkester fortsat skal stå i en ny public servicekontrakt, men vi har lagt de økonomiske rammer i medieaftalen, og de skal selvfølgelig fastholdes, også må DR finde de besparelser et andet sted," siger Mette Bock.

Vil fortsat bevare orkester

Teksten, der er et snævert flertal for, lyder således:

"Folketinget opfordrer ministeren til fortsatte forhandlinger for at sikre økonomi til at bevare Underholdningsorkestret uden alternative besparelser på DR's budget. Forhandlingerne skal foregå inden for rammerne af medieforliget."

Hvis man ikke havde skrevet noget omkring yderligere besparelser, ville I så gerne have været med?

"Ja, selvfølgelig. For vi vil gerne have skrevet Underholdningsorkestret ind i en ny public servicekontrakt," siger Liberal Alliances Mette Bock.

Under hasteforespørgslen tilkendegav Marianne Jelved (R), at hun ville kalde ind til yderligere forhandlinger omkring en løsning for Underholdningsorkestrets fremtid snarest.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs