MediaWatch

Dobbelt orkester-pres på Jelved

I dag skal kulturminister Marianne Jelved både til samråd og til hasteforespørgsel i folketingsalen om DRs underholdningsorkester.

Foto: Joachim Adrian/POLFOTO/arkiv

Et hasteindkaldt møde i går om DR Underholdningsorkester endte uden resultat.

Derfor kommer der i dag dobbelt pres på kulturminister Marianne Jelved (R), i sagen om det 75 år gamle orkester, som et flertal i folketinget vil bevare, skriver Berlingske

Marianne Jelved mener, at politikerne skal respektere det såkaldte armslængdeprincip og undlade at blande sig DRs beslutning om at lukke orkestret. Hendes modstandere mener, at lukningen af orkestret er i strid med den såkaldte public service kontrakt, som udstikker rammerne for DR's virke.

Først skal ministeren i dag i samråd om sagen. Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har stillet spørgsmål til hende i samrådet. I samrådet vil Marianne Jelved blive bedt om at redegøre for både Underholdningorkestrets økonomi og kunstneriske rolle.

Senere på dagen fra 13.00 til 15.00 er ministeren så indkaldt til en hasteforespørgsel i folketingssalen. I salen mødes hun af et flertal bestående af konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, et nordatlantisk mandat og Enhedslisten, som mener, at man skal bruge penge fra de såkaldte overskydende licensmidler til at redde det det 42 mand store orkester.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs