MediaWatch

Jyske Medier angrebet af syriske hackere

Sammen med flere internationale medier blev Jyske Medier igår ramt af hackerangreb fra syrisk hackergruppe, som støtter den syriske præsident Bashar al-Assad.

Det var ikke kun store engelsksprogede nyhedsmedier som The Independent, The Daily Telegraph og CNBC, der igår blev angrebet af den statsstøttede syriske hackergruppe 'Syrian Electronic Army' (SEA).

Jyske Medier, der står bag Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad, var også mål for de syriske hackere.

"Hackerne har brugt login-systemet Gigya til at sprede deres budskab, og det er netop dette system, som vi bruger som login-løsning på alle tre sites og i vores shops. Dette påvirker dog ikke vores brugerdata," skrev Vejle Amts Folkeblad igår.

Angrebet betød, at mediehusets tre hjemmesider, vafo.dk, hsfo.dk og frdb.dk, ikke fungererede optimal i en periode. Udover hjemmesiderne ramte angrebet også avisernes betalingssider.

Ved hackerangrebet blev besøgende mødt med en meddelelse om, at "du er blevet hacket af Syrian Electronic Army (SEA)". Herefter blev de ledt over på en side, der viste SEA's logo. På Twitter tog hackergruppen ansvaret for angrebet.

Den statsstøttede hackergruppe har angrebet adskillige medier, siden den syriske borgerkrig brød ud i 2011, herunder the New York Times, the Huffington Post og the Guardian. I juni angreb hackerne the Sun og the Sunday Times.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs