MediaWatch

Britisk sladderavis tilstår hacking og politiker-fælder

Udgiveren Trinity Mirror er kommet i store problemer, efter at ansatte på en af udgiverens aviser har hacket mobilsvarere og udsat fælder for politikere. En af har allerede kostet en minister jobbet.

En ny presseskandale er eksploderet i Storbritannien, efter at udgiveren Trinity Mirror har indrømmet, at ansatte på en af udgiverens aviser har hacket kendtes mobilsvarere, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er det kommet frem, at Sunday Mirror har udsat fælder for politikere. En af dem gik den 56-årige Brooks Newmark, konservativ minister i David Camerons regering, i. Han valgte sent lørdag at trække sig, fordi Sunday Mirror kunne afsløre, at han havde sendt intime billeder af sig selv til en ung kvinde på nettet - Newmark er gift og har fem børn.

I virkeligheden var den unge kvindes Twitter-profil falsk. En journalist havde således oprettet profilen til formålet og stjålet billeder til den fra andre kvinder.

Ifølge britiske medieeksperter kan sagen ende med at ruinere selskabet, som blandt andet udgiver Daily Mirror og Sunday Mirror, ligesom en tilsvarende sag i 2011 førte til, at Rupert Murdoch lukkede søndagsavisen News of the World. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs