MediaWatch

DF: Julelege om orkester må stoppe

Kulturministeren har sendt skriftligt  udspil fra DR til medieordførerne. Dansk Folkeparti er dog langt fra tilfredse og opfordrer ministeren til at stoppe "julelegene", siger partiets kulturordfører.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

DR Underholdningsorkestret nedlægges, DR's nye musikplan droppes og i stedet oprettes et kammerorkester under DR Symfoniorkestret. Det skal gøres ved at ansætte 20 musikere i Symfoniorkestret. De syv er allerede ansat.

Sådan lyder det udspil, som kulturminister Marianne Jelved (R) på vegne af DR torsdag sendte videre til Folketingets partier, skriver Berlingske Nyhedsbureau. Udspillet flugter med det forslag, som medieordførerne blev præsenteret for tirsdag på et ekstraordninært møde i Kulturministeriet. Her præsenterede kulturministeren kun udspillet mundtligt. Denne gang er det skriftligt.

Planen med det nye kammerorkester er, at det skal løse meget forskellige opgaver, bla. de populære slotskoncerter. Ifølge planen skal der findes fem mio. kr. årligt for at føre den ud i livet.

Udspillet falder dog ikke i god jord hos Dansk Folkeparti, som mener, at udkastet er orkestreret af kulturministeren og ikke af DR.

"Vi er vi slet ikke tilfredse med udspillet, fordi DR Underholdningsorkestret bliver stadig nedlagt. Vores klare mål er, at det skal fortsætte, fordi det er til gavn for rigtig mange mennesker. Jeg må næsten sige, at de her julelege snart må høre op. Det er jo ved et udvikle sig til et mindre galehus. Jeg synes, at ministeren er ved at sætte sit renommé over styr," siger Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Mandag er der møde med kulturministeren om sagen, og på onsdag har Dansk Folkeparti indkaldt hende til en hasteforespørgsel. Her vil Dansk Folkeparti teste, hvor Enhedslisten står i sagen. Enhedslisten er en del af flertallet for bevaring af orkestret, men det seneste har der lydt mere forsonenede toner fra partiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs