MediaWatch

DF: Julelege om orkester må stoppe

Kulturministeren har sendt skriftligt  udspil fra DR til medieordførerne. Dansk Folkeparti er dog langt fra tilfredse og opfordrer ministeren til at stoppe "julelegene", siger partiets kulturordfører.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

DR Underholdningsorkestret nedlægges, DR's nye musikplan droppes og i stedet oprettes et kammerorkester under DR Symfoniorkestret. Det skal gøres ved at ansætte 20 musikere i Symfoniorkestret. De syv er allerede ansat.

Sådan lyder det udspil, som kulturminister Marianne Jelved (R) på vegne af DR torsdag sendte videre til Folketingets partier, skriver Berlingske Nyhedsbureau. Udspillet flugter med det forslag, som medieordførerne blev præsenteret for tirsdag på et ekstraordninært møde i Kulturministeriet. Her præsenterede kulturministeren kun udspillet mundtligt. Denne gang er det skriftligt.

Planen med det nye kammerorkester er, at det skal løse meget forskellige opgaver, bla. de populære slotskoncerter. Ifølge planen skal der findes fem mio. kr. årligt for at føre den ud i livet.

Udspillet falder dog ikke i god jord hos Dansk Folkeparti, som mener, at udkastet er orkestreret af kulturministeren og ikke af DR.

"Vi er vi slet ikke tilfredse med udspillet, fordi DR Underholdningsorkestret bliver stadig nedlagt. Vores klare mål er, at det skal fortsætte, fordi det er til gavn for rigtig mange mennesker. Jeg må næsten sige, at de her julelege snart må høre op. Det er jo ved et udvikle sig til et mindre galehus. Jeg synes, at ministeren er ved at sætte sit renommé over styr," siger Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Mandag er der møde med kulturministeren om sagen, og på onsdag har Dansk Folkeparti indkaldt hende til en hasteforespørgsel. Her vil Dansk Folkeparti teste, hvor Enhedslisten står i sagen. Enhedslisten er en del af flertallet for bevaring af orkestret, men det seneste har der lydt mere forsonenede toner fra partiet.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs