MediaWatch

Enhedslisten vil genforhandle medieforliget

Splittelse i det brogede Folketingsflertal, der vil tvinge minister og DR til at bevare Underholdningsorkestret. Enhedslisten vil genåbne medieforliget og finde ny finansiering til orkesteret.

Enhedslisten, der er en flertallet for bevarelsen af Underholdningsorkestret uden om regeringen, mener at det kan blive nødvendigt at genåbne medieforliget, hvis Underholdningsorkestret skal bevares, skriver Dr.dk

"Vi vil genåbne medieforliget og finde ny finansiering til orkesteret. Derfor fremsætter vi nu et beslutningsforslag, som vil pålægge regeringen at åbne medieforliget, så vi kan finde midler til at redde orkesteret," siger kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr til DR Nyheder.

Han mener, at det vil være oplagt at droppe afskaffelsen af erhvervslicensen, som var baggrunden for DR's besparelser, og finde pengene af den vej.

Tirsdag eftermiddag præsenterede kulturminister Marianne Jelved (R) forslag til et kompromis, der lukker Underholdningsorkestret, men til gengæld åbner for at opprioritere DR's Symfoniorkester med seks millioner kroner og oprettelsen et nyt kammerorkester - under Symfoniorkestret.

Første splittelse

Dermed er der opstået den første splittelse i det brogede Folketingsflertal, der vil tvinge ministeren og DR til at bevare orkestret, bestående af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance - og Enhedslisten.

De borgerlige ønsker, at DR finder midlerne inden for den økonomiske ramme, der er i dag. Derfor afviser Dansk Folkeparti Enhedslistens nye forslag. Det gør Lars Barfoed (K) også, siger han til Radio24syv onsdag morgen.

Enhedslisten prøver blot at finde en kattelem af situationen, vurderer DF's Morten Marinus, der dog stadig mener, at flertallet består.

Fem hurtige om orkestersagen

Ingen afklaring på DR Underholdningsorkester 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs