MediaWatch

K: Orkester-sag kan ende i Folketingsalen

Orkester-slutspil:  Kulturministeren bør bøje sig om Underholdningsorkesteret inden mødet tirsdag, ellers kan sagen ende til afstemning i Folketinget, advarer Lars Barfoed (K)

Foto: OLESEN GORM

De Konservatives medieordfører Lars Barfoed, en af hovedkræfterne bag det politiske flertal for bevarelsen af DR's Underholdningsorkester, opfordrer kulturministeren til at gøre, som flertallet kræver, inden kulturudvalget mødes tirsdag, skriver Berlingske.

Udvalget mødes med det ene formål at få svar på  spørgsmålet: Hvad skal der ske med DR Underholdningsorkestret?

"Hvis jeg var kulturministeren, ville jeg overveje at melde ud før tirsdag, at nu finder vi en løsning, hvor vi pålægger DR at finde andre besparelser end DR UnderholdningsOrkestret. På den måde vil vi undgå et mere dramatisk forløb," siger Lars Barfoed til Berlingske.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget – en alliance mellem De Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og senest Liberal Alliance – i sidste uge opfordrede kulturminister Marianne Jelved (R) til at lade Underholdningsorkestret overleve.

Lars Barfoed siger, at ministeren bør indse, at der under alle omstændigheder er et flertal i Folketinget.

"Hvis vi ikke kan finde ud af det på mødet tirsdag, så er vi jo nødt til at få sagen ned i Folketingssalen og stemme om det dér. Ikke fordi vi har lyst til det, men det er vi nødt til. Og så er regeringen alligevel nødt til at gøre det."

Et kompromis med DR kan ikke komme på tale, understreger Barfoed.

DR kan godt finde besparelserne andre steder, mener den konservative politiker. Det er muligt at klare inden for et budget, der nærmer sig fire milliarder kr., mener han.

Hverken formanden for DR's bestyrelse, Michael Christiansen, eller kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen vil kommentere den aktuelle situation til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs