MediaWatch

Medie: Håndbold-VM bliver på TV 2

Mest tyder på, at TV 2 for alvor må til lommerne, men ender med at sikre sig rettigheder til at vise VM i herrehåndbold til januar, siger sportsanalytiker.

Foto: Aleksandar Djorovic/Polfoto/Arkiv

Om mindre end to måneder indledes VM-slutrunden i håndbold for mænd i Qatar, men det har hidtil været usikkert, hvorvidt TV 2 og DR kan vise det stensikre seerhit.

SBS Discovery har købt rettighederne i Sverige, men SBS' sportschef, Jes Holm Andersen, afviser, at man sender VM-håndbold til januar, skriver Ekstra Bladet.

Mest taler for, at slutrunden forbliver på TV 2, siger senioranalytiker fra Idrættens Analyseinstitut Rasmus Storm til Ekstra Bladet.

"Som jeg hører det fra udenlandske kontakter, så bliver det TV2, der løber med de kommende to VM-slutrunder for et relativt stort beløb," siger Rasmus Storm til Ekstra Bladet.

Han vurderer, at TV 2 er overordentlig opsat på at lande en aftale, fordi TV 2 lancerer sin egen nye sportskanal 9. januar, kun fire dage før VM går igang.

DR og TV 2 i håndboldclinch med Al Jazeera

I clinch med Al Jazeera

Dansk Håndbold Forenings generalsekretær, Morten Stig Christensen, er ikke sikker. Det vigtigste for ham er dog, at slutrunden kommer på tv.

Nyhedskanalen Al Jazeera købte i 2013 rettighederne til VM i herre- og damehåndbold i 2015 og 2017 af Det Internationale Håndboldforbund, IHF. Prisen er blevet vurderet til 100 schweitzerfranc (605 mio. kr.) - et gevaldigt prisløft fra den tidligere aftale på 60 mio. sweitzerfranc.

Beløbsstørrelsen er hovedårsagen til, at de danske broadcastere stadig ikke har sikret sig VM-kampene til januar, sagde senioranalytiker Rasmus Storm for nylig til MediaWatch. Han kaldte også situationen "unormal".

Rasmus Storm mener dog også, at det nok skal falde på plads. Det giver ikke mening for Al Jazeera at købe rettigheder, hvis de ikke får solgt dem videre, siger han.

TV3s sportchef Peter Nørrelund har ingen kommentarer til spillet om rettighederne, og hos DR er sportschef Jacob Kwon også tavs.

TV 2's sportskanal jagter mere fodbold

Top20: Kæmpe seertal til afgørende EM-håndboldkampe 

EM-finale snuser til seerrekord 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs