MediaWatch

Finske Yle fyrer 74 medarbejdere

Den finske public service-station Yle fyrer 74 medarbejdere og reducerer samlet set arbejdsstyrken med 185 årsværk som led i spareplan.

Det finske svar på DR, public service-stationen Yle, gennemfører en stor sparerunde, der koster 74 medarbejdere jobbet, skriver det finske journalistforbund.

Samlet set reducerer Yle arbejdsstyken med 185 årsværk svarende til godt 5 pct. af den samlede arbejdssstyrke. Besparelserne rammer især Helsinki, Tampere, Vaasa og Porvoo Lohja. Derudover opsiges fem medarbejdere på Yle i Sverige og syv årsværker nedlægges.

Yle havde oprindeligt regnet med, at de skulle fyre 185. Alligvel er programmedarbejderne og det finske journalistforbud skuffede over udfaldet, der er den største fyringsrunde i den finske mediebranche i årtier.

Spareplane er et resultat af, at de finske politikere har besluttet at fastfryse den såkaldte Yle-skat. Den politiske beslutning om at fastfryse Yle-skatten sker i lyset af de økonomisk trængte tider, lyder det fra politikerne. Alle finske borgere med en årlig indtægt på over 37.000 kr. (5000 euro) skal betale Yle-skat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs