MediaWatch

Finske Yle fyrer 74 medarbejdere

Den finske public service-station Yle fyrer 74 medarbejdere og reducerer samlet set arbejdsstyrken med 185 årsværk som led i spareplan.

Det finske svar på DR, public service-stationen Yle, gennemfører en stor sparerunde, der koster 74 medarbejdere jobbet, skriver det finske journalistforbund.

Samlet set reducerer Yle arbejdsstyken med 185 årsværk svarende til godt 5 pct. af den samlede arbejdssstyrke. Besparelserne rammer især Helsinki, Tampere, Vaasa og Porvoo Lohja. Derudover opsiges fem medarbejdere på Yle i Sverige og syv årsværker nedlægges.

Yle havde oprindeligt regnet med, at de skulle fyre 185. Alligvel er programmedarbejderne og det finske journalistforbud skuffede over udfaldet, der er den største fyringsrunde i den finske mediebranche i årtier.

Spareplane er et resultat af, at de finske politikere har besluttet at fastfryse den såkaldte Yle-skat. Den politiske beslutning om at fastfryse Yle-skatten sker i lyset af de økonomisk trængte tider, lyder det fra politikerne. Alle finske borgere med en årlig indtægt på over 37.000 kr. (5000 euro) skal betale Yle-skat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs