MediaWatch

S: Hold jer fra DR's public service-kontrakt

Medieordfører Troels Ravn (S) mener, at politikerne bør holde afstand fra DR's beslutninger, når det gælder Underholdningsorkestret.

I går tegnende der sig pludseligt et politisk flertal for at tvinge DR til at bevare Underholdningsorkestret, der ellers skal nedlægges til nytår, som led i en større spareplan i DR.

Men de borgerlige partier, i samarbejde med Enhedslisten og en enkelt færing, kan nu mobilisere et flertal på 90 mandater mod lukningen. Flertallet vil sikre, at DRs forpligtelse til specifikt at drive et underholdningsorkester fastholdes i public service-kontraktens tekst.

Men hos Socialdemokraterne anbefaler medie- og kulturordfører Troels Ravn, at politikerne holder afstand fra DR's beslutninger. Det er medieforliget, der er den overordnede politiske ramme, og det er ikke kutyme, at enkelte partier blander sig i public service-kontrakten formuleringer, siger han.

"Og så må det være sådan - ellers tror jeg ikke, man kan håndtere tingene i politik - at vi så respekterer, at det er DR's ledelse og direktion, der udmønter besparelserne og beskæringerne," siger Troels Ravn til DR Nyheder.

Politisk flertal vil redde Underholdningsorkester 

Desuden undrer Troels Ravn sig over de blå partiers engagement i at bevare underholdningsorkestret, når det var dem, der tog førertrøjen i forhold til DR's besparelser.

"For mig er det altså en smule hyklerisk og populistisk" siger Socialdemokraten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs