MediaWatch

Historikere: Fakta-tjek af DR-serier er ingen god ide

Flere historikere mener ikke, at Danske Folkepartis forslag om historikertjek af dramaserier er en god ide.

Selvom historikere har kritiseret DR's store serie '1864' for at forsimple historien og indsnævrer fortolkningen, er de ikke tilhængere af Dansk Folkepartis forslag om, at historikere fremover skal fakta-tjekke DR's serier, skriver DR.

"Jeg bryder mig ikke om tanken. Filminstruktører har deres frihed, og hvis vi historikere direkte skal blande os i tilblivelsen af deres film, skal filminstruktører så også blande sig i udførelsen af vores arbejde," siger Hans Schultz Hansen, historiker og adjungeret professor ved Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet, til DR.

DF: Historikere skal faktatjekke DR's serier

Hans udmelding møder opbakning fra historikeren Mikkel Runge Olesen fra Dansk Institut for Internationale Studier. Ifølge Hans Schultz Hansen er et af problemerne ved Dansk Folkepartis forslag desuden, at selv historikere kan være indbyrdes uenige om, hvordan historien skal fortælles. I stedet må instruktørerne af historiske film påtage sig ansvaret, mener de.

'1864' holder seer-skansen

Hans Schultz Hansen kritiserer blandt andet '1864' for at beskrive årsagerne til krigen som de gale mænds euforiske dårskab, og for at fremstille D.G. Monrad klovneagtigt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs