MediaWatch

DF: Historikere skal faktatjekke DR's serier

Dansk Folkeparti foreslår, at DR forpligtes til at benytte historikere, når de fremover skal producere tv-serier om historiske emner.

Når DR fremover laver historiske dramaserier, skal et hold af historikere tilknyttes produktionen for at sikre, at der ikke sniger sig historiske fejl ind i fortællingen.

Det mener Dansk Folkeparti i kølvandet af kritikken af tv-dramaserien "1864", skriver Berlingske.

"Når vi bruger 100 mio. kr. (særbevilling til DR fra Kulturministeriet, red.) til en historisk serie, så skal vi naturligvis sikre, at den historiske, faktuelle ramme er i orden. Derfor skal DR tilkoble et hold på to til fem historikere med speciale i den pågældende periode til at fange fejl," siger Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, til Berlingske.

Derfor vil DF have oprettet en "historikerpulje" på årlige to mio. kr., som instruktører og manusforfattere kan søge, når de skal i gang med film om historiske emner. Dansk Folkeparti kræver desuden, at DR fremover besætter instruktør- og manuskriptforfatterposten med forskellige personer, når de fremover skal producere tv-serier om historiske emner.

I DR afviser dramachef Piv Bernth ideen om, at DR skal forpligtes til at ansætte bestemte funktioner til bestemte produktioner, ligesom hun også er i mod ideen om et historiker-tjek. DF's forlag møder heller ikke opbakning blandt de øvrige partier.

Flere historikere og politikere har efter de første to afsnit af "1864" kritiseret instruktøren Ole Bornedal for at se stort på de historiske detaljer for perioden. Han er også blevet skældt ud for at tegne et alt for karikeret billede af de historiske hovedpersoner.

Mandag mødes partierne til forhandlinger om en ny fireårig filmaftale.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs