MediaWatch

Bornedal: Både blå og rød blok tager fejl af '1864'

Venstrefløjen tager lige så meget fejl som højrefløjen, når de henholdsvis skamroser eller raser over 1864-serien, siger instruktøren Ole Bornedal.

Ole Bornedal instruerer 1864

Ole Bornedal er ked af, at han nærmest har startet en politisk skyttegravskrig mellem venstrefløjen og højrefløjen i Danmark, efter premieren på serien '1864'.

Flere af de politikere fra blå fløj, der i medieforliget i 2010 beviligede pengene til serien, har sammen med flere historikere været markante kritikere op til premieren i søndags.

Omvendt er '1864' blevet rost af venstrefløjen for at skabe kritiske referencer til nutidens danske krigsindsats og for at afspejle danskernes dårlige behandling af indvandrere i nutidens Danmark.

Men begge fløje skyder ved siden af, siger Ole Bornedal til Ekstra Bladet.

"Venstrefløjen tager lige så meget fejl som højrefløjen. Jeg har aldrig haft en politisk intention med tv-serien. Jeg ønskede blot at skabe en historie om krig og kærlighed, der gik direkte i hjerterne hos de danske tv-seere," siger Ole Bornedal til Ekstra Bladet.

Carsten Jensen misforstår intentioner

Instruktøren blev glad for forfatteren Carsten Jensens femstjernede anmeldelse af ’1864’ i magasinet EKKO. Men forfatteren har også misforstået det hele, ligesom resten af venstrefløjen.

"’1864’ er nemlig ikke, som han skriver, en knytnæve fra min side til højreorienterede politikere," understreger Ole Bornedal

Ole Bornedal håber også, at historikere vil droppe at søge efter historiske fejl i tv-serien. Det er en historisk fiktions-dramaserie, siger han.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs