MediaWatch

Tyske medier vinder lille sejr over Google

For at mindske risikoen for søgsmål har Google fjernet billeder og uddybende tekst i søgeresultater fra flere medier. Tysk lov fra sidste år giver udgivere ophavsret til visning af deres indhold i søgninger.

En overskrift og et link. Det er alt, hvad internetbrugere fremover vil se, hvis en artikel fra flere tyske medier toner frem i Google-søgninger. Det skriver Computerworld.com.

I august sidste år trådte en ny tysk lov, der skulle beskytte rettighedshavere online, i kraft. Google indskrænkede imidlertid ikke indholdet af søgeresultaterne, og derfor lagde en række udgivere gennem medieinteresseorganisationen VG Media sag an mod Google i juni. Nu bøjer Google sig dog og fjerner nyhedsreferater og billeder i søgeresultater fra blandt andet udgiverkæmpen Axel Springers netsider Bild.de, Hoerzu.dk og Bunte.de.

Google er dog stadig ikke gået så langt som flere tyske søgesider, der, efter loven trådte i kraft, helt har valgt at fjerne søgeresultater fra de medier, som organisationen VG Media repræsenterer.

Den amerikanske søgemaskine-gigant fastholder, at den arbejder hårdt på at hjælpe udgiverne. Blandt andet ved at sende en halv mia. kliks videre til de tyske medier hver måned.

Vestager arver tilspidset konflikt med Google

Branche: Google og Netflix bør co-finansiere dansk film

Nyt Youtube-netværk: Google gav os idéen

Google og mediehuse i kamp på ord

Google diskuterer 'retten til at blive glemt' i fem storbyer

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs