MediaWatch

Professor sår tvivl om Allers whistleblower-ordning

Den nye whistleblower-ordning i Aller lider under, at topledelsens troværdighed ikke er i top, siger professor i journalistik. Han roser til gengæld stramningerne af det etiske regelsæt.

Allers nye whistleblower-ordning lider under, at topledelsen i Aller selv er ramt på troværdigheden, siger Mark Ørsten, professor i journalistik ved Roskilde Universitetscenter, til DR.

Ordningen skal ellers sikre, at medarbejderne fremover uden frygt for at blive fyret skal kunne gå direkte til topledelsen i Aller, hvis de har mistanke om urent trav i mediehuset.

"Topledelsens troværdighed er ikke i top, da det stadig er uafklaret, hvor involveret de har været i sagen. Per Ingdal (tidligere udgiverdirektør i Aller, red.) har ikke udtalt sig, og Allers egen redegørelse var stærkt utilstrækkelig om den del af sagen. Så jeg tror ikke, Allers topledelse har den tillid, der skal til, for at medarbejderne vil henvende sig til dem," siger Mark Ørsten.

Aller indfører whistleblower-ordning

Han mener i stedet, at Aller burde hyre en uafhængig ombudsmand uden for bladhuset, som medarbejderne kan gå til.

Til gengæld roser han stramningerne af det etiske regelsæt på Aller, som han mener er indført efter pres fra læserne og politikerne.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs