MediaWatch

Aller indfører whistleblower-ordning

Bladhuset indfører whistleblower-ordning som et led i en større oprydning. Derudover er ledelsen blevet enige om fem stramninger, der skal gøre op med arbejdskulturen, samt skærpede regler for attestering af bilag.

Foto: Foto: Anthon Unger for Metroxpress

Aller er nu klar med den varslede whistlewhistleblower-ordning. Ordningen bliver indført for at undgå en ny Se og Hør-skandale og sker som led i en større oprydning i blad-koncernen, skriver DR.

"Med tys tys-kilden havde man haft nogle chefer, som traf forkerte beslutninger. Da havde man ikke nogen ventil, medarbejderne kunne bruge. Vi har lyttet til kritikken og retter nu op på det. Nogle mennesker tør ikke kritisere deres nærmeste chef. Nu har vi en ordning, hvor folk i fred og ro kan fortælle, hvis de oplever noget ulovligt i Aller. Det bliver medarbejdernes ventil, fortsætter han," siger Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, til DR Nyheder.

Aller varsler whistle blower-ordning

Med ordningen får medarbejderne muligheden for anonymt at tippe Allers topledelse og bestyrelse uden om deres nærmeste chef. Topledelsen i Aller vil så vurdere, om medarbejderens henvendelse er værd at gå videre med, siger Niels Pinborg.

Derudover er Aller-ledelsen blevet enige om fem stramninger, der skal gøre op med arbejdskulturen i bladhuset. Intentionen er her bl.a. at sætte mere fokus på de presseetiske regler i hverdagen og færre paparazzibilleder i Se og Hør. Samtidig indfører de strammere regler for attestering af bilag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs