MediaWatch

Aller varsler whistle blower-ordning

Bestyrelsesformand for Aller Media A/S, Bettina Aller, undskylder Se og Hørs overvågning af kendte, men afviser at lukke ugebladet.

Foto: Polfoto, Lars Krabbe

"Se og Hør skal ikke lukke".

Så klar lyder meldingen fra Aller Medias bestyrelsesformand, Bettina Aller, oven på skandalesagen om ugebladets ulovlige overvågning af en række kendte og kongelige via kreditkorttransaktioner.

"Man skal huske på, at det ikke er Se og Hør som blad, der har gjort noget kriminelt. Det er nogle enkelte personer, der tilsyneladende har gjort noget ulovligt, og det vil vi handle på," siger Bettina Aller til Ekstra Bladet.

Hun fastslår, at Aller-koncernen ser "meget alvorligt" på sagen, der har fået en lang række kendte personer til at true med sagsanlæg.

"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige undskyld til de personer, der optræder på listen, og som derfor kan føle sig krænkede," siger Bettina Aller, der er "chokeret" over omfanget af overvågningen, og over at det overhovedet har fundet sted.

Samtidig oplyser hun til Ekstra Bladet, at Aller Media for at undgå fremtidige skandaler vil indføre en whistleblower-ordning, »"så medarbejdere, der opdager uregelmæssigheder, kan advare om det til en instans, som er uafhængig af Aller-koncernen".

Flere har forladt deres job

Bettina Aller betegner sagen som sit livs skandale og fortæller, at Se og Hørs oplag er dykket med 10 procent til knap 100.000 eksemplarer, siden den tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen udgav sin bog 'Livet, det forbandede', hvori han løfter sløret for de ulovlige metoder.

Som topchef erkender Bettina Aller at bære et ansvar i sagen, men hun afviser at have kendt til Se og Hørs udbetaling af løn til den såkaldte tys-tys-kilde, som via sin adgang til Nets' systemer forsynede flere af Se og Hørs journalister med oplysninger om de kendtes forbrug og færden.

Flere personer er blevet sigtet i sagen, herunder tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden.

Samtidig har flere personer med tilknytning til Se og Hør måttet forlade deres job. Eksempelvis trak Allers udgiverdirektør og tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør, Per Ingdal, sig i går.

/Ritzau

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs