MediaWatch

DR sender licensbreve til 160.000

160.000 modtager snart et brev fra DR Licens, hvor de bliver mindet om at betale licens. I første omgang retter DR fokus mod de unge.

Tusindvis af de unge, som enten er startet eller starter nyt studie i august og september, kan se frem til at få brev fra DR. DR Licens sender nemlig breve rundt til 160.000 adresser, som i dag ikke er tilmeldt licens, for at minde dem om den månedlige eller halvårlige betaling.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"Tidspunktet er bestemt ikke tilfældigt valgt. I august og september begynder mange unge på en ny uddannelse, men licensen er måske ikke altid det første, de tænker på. Det minder vi dem så om, og samtidig fortæller vi dem, at de også kan betale medielicens hver måned, hvis de synes, at betaling for et halvt år er for stor en mundfuld,” udtaler DR's licenschef, Lotte Boas, i pressemeddelelsen.

De første breve sender DR ud fra 26. sepember og en måned frem. De første uger er det hustande med beboere over 25 år, som modtager brevene, og i de sidste to uger er det beboere mellem 18 og 24 år, som ikke er registrerede som licensbetalere, som får post.

Fokuset på de unge skyldes, at de i højere grad ikke betaler licens end de ældre generationer, lyder det fra DR.

"Der er stort set ingen sortseere over 35 år. Sortseerprocenten er størst blandt de unge, og derfor er det vigtigt, at de er med på, hvordan reglerne er. Mange tror også fejlagtigt, at de allerede betaler licens via deres betaling til kabel-tv, antenneforening eller over huslejen,” udtaler Lotte Boas.

DR oplyser, at licensbrevene sidste år fik 20.000 til at tilmelde sig. Samtidig stod licensinspektører, der møder op fysisk, og telemarketingfolk, som ringer til folk, der ikke står som registrerede licensbetalere, bag 70.000 nye tilmeldinger. I alt betaler 2,4 mio. husstande i dag licens.

I 2014 er licensen på 1218 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs