MediaWatch

Metroxpress gav underskud på 65 mio. kr. i 2013

Metroxpress tabte 65 mio. kr. i 2013, viser årsregnskab. Det skyldes lukning af 24timer og lavere mediestøtte, siger direktøren, der venter nyt underskud i 2014.

Foto: Pressefoto

2013 bød på det største underskud nogensinde i Metroxpress A/S. Avisen tabte hele 65 mio. kr. i et år, der bød på store omvæltninger, skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes strategien fra de schweiziske ejere, Tamedia, om at lukke søsteravisen 24timer, relancere Metroxpress i en anderledes og yngre udgave samt ændre distributionsformen uden at skære i bemandingen. Det har kostet avisen 30 mio. kr. i mediestøtte.

"Lukningen af 24timer og mediestøtten har været de to primære faktorer. Men det kommer ikke som en overraskelse, vi følger de planer, som vi har lagt sammen med vores ejere," siger Thomas Raun, adm. direktør i Metroxpress, til Jyllands-Posten.

Metroxpress ranglister mest klikkede journalister

Efter 2013-regnskabet har Metroxpress en negativ egenkapital på -134 mio. kr. Ifølge direktøren ændrer 2013-underskuddet ikke ved ejernes krav til avisen. Forventningen til 2014 er, at selskabet vil givet et mindre underskud end i 2013.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs