MediaWatch

Forbund kritiserer beskæring af medieuddannelser

DJ kalder regeringens argument for at skære i antallet af nye studerende på bl.a. DMJX de kommende år for ”uden hold i virkeligheden”.

Dansk Journalistforbunds hovedkvarter i København.

Uddannelserne med høj dimittend-ledighed skal have med skærekniven, hvis det står til uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R).

Ifølge et forslag fremlagt i gårsdagens Politiken skal de mellemlange medie- og kommunikationsuddannelser derfor mindske optaget med 28 pct., mens femårige akademiske uddannelser skal have 30 pct. færre optagne.

Det kommer blandt andet til at ramme Journalisthøjskolen, DMJX, og flere af de andre uddannelser, som Dansk Journalistforbund henter deres medlemmer hos. Næstformand Lars Werge er i en kommentar på DJ’s hjemmeside imidlertid kritisk over for ministerens forslag, som han ikke mener flugter med virkeligheden for de færdiguddannede medlemmer.

”Vort forbunds dimittend-ledighed er nemlig væsentlig lavere end gennemsnittet – 15 procent ledighed for de dimittender, der er tilmeldt vores a-kasse AJKS. Det er med andre ord umuligt for os at genkende ministerens pointe i den førte argumentation, fordi vore medlemmer i høj grad går fra studier via bestået eksamen til beskæftigelse,” siger Lars Werge ifølge DJ’s hjemmeside.

Han henviser til regeringsgrundlaget for 2011, hvor der lægges op til flere uddannelsespladser og en forbedring af undervisningens kvalitet, og han inviterer til dialog på det område i stedet for at bruge optaget som et led i beskæftigelsespolitikken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs