MediaWatch

Jensen: Farvel til fællesskabet i og uden for DR

Efter spareplanen i DR hersker en fornemmelse af, at der ikke længere eksisterer et egentligt fællesskab i og uden for DR, mener Lasse Jensen, der tilskriver det, DR ikke har været i stand til at forklare sin overordnede mission.

Med spareplanen forsøger DR i stigende grad at nå så mange målgrupper og så mange platforme, at den offentligt ejede medievirksomhed virker som om, den stritter i alle retninger.

Det samme gælder den offentlige diskussion om spareplanen og tilsammen afspejler det, at der ikke længere eksisterer et egentligt fællesskab omkring DR, skriver vært på Mennesker og Medier på P1, Lasse Jensen, i en klumme på DR.

"Vi taler i alle retninger, forsøger hver især at finde en forklaring, der passer ind i vores egne forestillinger - og DR forsøger i stigende grad at nå så mange målgrupper og så mange platforme, at Danmarks største offentligt ejede medievirksomhed virker som om, den stritter i alle retninger," skriver han.

Ifølge Lasse Jensen er problemet formentlig, at DR ikke har været i stand til at forklare sin overordnede mission i et forståeligt sprog. Blandt andet ville det have hjulpet, hvis DR havde fremlagt konkrete planer for, hvordan og hvornår et udvidet samarbejde med landsdelsorkestrene kunne opveje tabet af Underholdningsorkestret, skriver han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs