MediaWatch

Status efter prikkerunde: 101 afskedigelser i DR

Fyringsrunden på baggrund af DR-ledelsens spare- og økonomiplan ender i 101 afskedigelser samt en række frivillige fratrædelser og stillinger, der ikke bliver genbesat.

Efter morgenens prikkerunde hos DR er der nu overblik over, hvor mange der måtte fyres, oplyser DR Presse.

Det samlede antal fyringer for DR ender på 101, mens 49 medarbejdere har søgt og fået en frivillig fratrædelse. Dertil kommer en række ledige stillinger og tidsbegrænsede ansættelser, der ikke bliver forlænget. Ledelsens udspil i spare- og økonomiplanen var nedlæggelsen af 170-200 stillinger, der skal frigøre 161 mio. kroner om året til at drive og omstille DR til et digitalt nyhedsforbrug.

”Vi står over for en situation, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte nye opgaver. Herudover skal vi frigøre midler til at omstille os til en ny medievirkelighed, hvor befolkningens medieforbrug flytter sig hele tiden, og hvor vi bliver nødt til at følge med, hvis vi skal kunne løfte vores opgave. Derfor har vi været nødt til at foretage svære prioriteringer og træffe en række hårde, men nødvendige beslutninger. Vi har således i dag måttet sige farvel til rigtig mange gode medarbejdere, og det har været en svær dag for alle i DR,” siger DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn til DR Presse.

Tidligere i dag meldte nyhedsdirektør Ulrik Haagerup ud, at i alt 50 stillinger forsvinder i DR Nyheder. Af dem blev 15 i dag fundet gennem fyringer, mens syv medarbejdere fik frivillige fratrædelser. De 50 stillinger svarer til hver tiende af det samlede antal medarbejdere i DR Nyheder.

Før dagens prikkerunde var det også allerede meldt ud, at 42 musikerstillinger i DR Kultur skulle spares væk som følge af lukningen af DR Underholdningsorkestret. Desuden oplyser DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm til MediaWatch, at man her har to fyringer og otte frivillige fratrædelser. Desuden har flere medarbejdere i DR Danmark bedt om at gå ned i tid.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs