MediaWatch

Status efter prikkerunde: 101 afskedigelser i DR

Fyringsrunden på baggrund af DR-ledelsens spare- og økonomiplan ender i 101 afskedigelser samt en række frivillige fratrædelser og stillinger, der ikke bliver genbesat.

Efter morgenens prikkerunde hos DR er der nu overblik over, hvor mange der måtte fyres, oplyser DR Presse.

Det samlede antal fyringer for DR ender på 101, mens 49 medarbejdere har søgt og fået en frivillig fratrædelse. Dertil kommer en række ledige stillinger og tidsbegrænsede ansættelser, der ikke bliver forlænget. Ledelsens udspil i spare- og økonomiplanen var nedlæggelsen af 170-200 stillinger, der skal frigøre 161 mio. kroner om året til at drive og omstille DR til et digitalt nyhedsforbrug.

”Vi står over for en situation, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte nye opgaver. Herudover skal vi frigøre midler til at omstille os til en ny medievirkelighed, hvor befolkningens medieforbrug flytter sig hele tiden, og hvor vi bliver nødt til at følge med, hvis vi skal kunne løfte vores opgave. Derfor har vi været nødt til at foretage svære prioriteringer og træffe en række hårde, men nødvendige beslutninger. Vi har således i dag måttet sige farvel til rigtig mange gode medarbejdere, og det har været en svær dag for alle i DR,” siger DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn til DR Presse.

Tidligere i dag meldte nyhedsdirektør Ulrik Haagerup ud, at i alt 50 stillinger forsvinder i DR Nyheder. Af dem blev 15 i dag fundet gennem fyringer, mens syv medarbejdere fik frivillige fratrædelser. De 50 stillinger svarer til hver tiende af det samlede antal medarbejdere i DR Nyheder.

Før dagens prikkerunde var det også allerede meldt ud, at 42 musikerstillinger i DR Kultur skulle spares væk som følge af lukningen af DR Underholdningsorkestret. Desuden oplyser DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm til MediaWatch, at man her har to fyringer og otte frivillige fratrædelser. Desuden har flere medarbejdere i DR Danmark bedt om at gå ned i tid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs