MediaWatch

Milliardopkøb får TDC til at sløjfe udbytte-løfter

Efter opkøbet af norske Get er det slut med TDC's høje udbyttepolitik. Strategiskiftet overrasker aktionærformand, der forstår investorernes negative reaktion.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

Med opkøbet af Norges næststørste kabeltv-selskab, Get, for 12,5 mia. kr., forlader TDC sin strategi om at betale høje udbytter til teleselskabets aktionærer, skriver Jyllands Posten.

TDC har ellers gang på gang holdt fast i, at de ville holde fast i de høje udbytter trods potentielle opkøb. Mandagens strategiskifte bliver derfor straffet hårdt af investorerne, som mandag sendte TDC-aktien ned med næsten 11 pct.

"Det er klart, at når man foretager et så radikalt strategiskifte, vil mange aktionærer være skuffede. Mange har investeret i TDC primært på grund af høje udbytter, og det er meget overraskende, at ledelsen i TDC ikke på noget tidspunkt har oplyst aktionærerne om, at man vil foretage et så markant strategiskifte," siger formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, til Jyllands-Posten.

TDC's topchef Carsten Dilling erkender over for Jyllands-Posten, at selskabet har skiftet kurs, men mener, at den langsigtede aktionær står bedre efter milliardopkøbet af Get.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs