MediaWatch

TDC køber sig til vækst i Norge

TDC's opkøb af norske Get AS virker logisk rent forretningsmæssigt, vurderer aktieanalytiker. Ingen fyringsrunde truer i TDC, siger administrerende direktør.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

TDC har været presset på det danske marked, og derfor kan opkøbet af det norske kabel-tv selskab Get AS være en fornuftig vej til at skabe vækst for den danske telekoncern. Og prisen på 12,5 mia. kr. er rimelig.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, efter at TDC mandag meddelte, at det køber det norske selskab Get AS, der har omkring en halv million kunder i Norge.

TDC-aktie falder efter norsk opkøb

"Prisen er omtrent på det niveau, som man prissætter operatører inden for kabel-tv. Inklusive synergier er det en ganske fornuftig pris. Det er ikke billigt, men heller ikke for dyrt," vurderer Michael Friis Jørgensen.

Priskrig fra konkurrenter

TDC har i den seneste tid været udfordret af en intensiv priskrig fra flere af konkurrenterne på det danske marked, og derudover har TDC tabt nogle store kontrakter på erhvervsområdet. Opkøbet af Get AS kan derfor måske være vejen til vækst.

"Rationalet er måske, at hvis der skulle vækst ind i TDC igen, så kunne opkøb være en vej. En anden grund kan være, at kabel-tv er et forholdsvis attraktivt aktiv, hvor der stadigvæk er vækst," siger Michael Friis Jørgensen og fortsætter:

"Købet giver derudover mulighed for synergier. Det giver blandt andet mulighed for rabatter, når man skal ud og forhandle tv-rettigheder, så forretningsmæssigt er det her ikke nødvendigvis et dårligt køb."

Ingen fyringsrunde

Og medarbejderne hos TDC behøver ikke at frygte en stor fyringsrunde efter købet.

TDC venter godt nok besparelser på omkring 167 mio. kr. om året som følge af opkøbet, men pengene bliver ikke hentet ved at afskedige medarbejdere i stor stil.

TDC køber Norges næststørste kabel-tv koncern

"Opkøbet kommer ikke til at betyde så meget, fordi vi kommer til at køre Get-virksomheden videre og lægger meget vægt på en god og sund forretning i det norske," siger TDC's topchef, Carsten Dilling.

"Det er ikke primært på medarbejdersiden, at vi skal finde omkostningsbesparelserne og synergierne."

I stedet venter TDC , at opkøbet kan give koncernen større muskler at forhandle med, hvad angår de meget dyre tv-rettigheder.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs