MediaWatch

Metroxpress sælger Soundvenue

Efter tre år sammen med Metroxpress køber medstifter af magasinet nu aktiemajoriteten i Soundvenue tilbage.

Siden 2011 har Metroxpress været ejer af musik, mode og filmmagasinet Soundvenue, men nu køber medstifter og adm. direktør Lasse Kyed aktiemajoriteten.

Det oplyser Soundvenue og Metroxpress i en pressemeddelelse. Metroxpress sad på 60 pct. af aktierne i magasinet. Fremover har Lasse Lyed 80 pct. af aktierne, mens familien til Martin Chidekel, der var med til at starte magasinet tilbage i 2002, ejer de resterende 20 pct. De to selskaber oplyser ikke prisen for handlen. Metroxpress sælger aktiemajoriteten tilbage for at styrke kernefokus, men Soundvenue skal fortsat levere indhold til Metroxpress og MX.dk.

”Vi har haft tre gode år sammen, hvor både synergier og venskaber er skabt. Metroxpress befinder sig midt i en vækststrategi, hvor alle kurver går stejlt opad. Derfor giver det god mening for metroxpress at holde skarpt fokus på kerneforretningen, så de gode tal og historier fortsætter,” siger Metroxpress adm. direktør Thomas Raun i pressemeddelelsen.

Lasse Kyed lægger vægt på den større grad af frihed, som opkøbet af aktiemajoriteten fører med sig. I de senere har bladet udover sit musikfokus øget dækningen af mode og er begyndt at dække film.

”Soundvenue skal være en ledende aktør i formidlingen af ny kultur. Det er vores mission at inspirere til unikke oplevelser. Med aktiemajoriteten har vi sikret os, at vi selv vælger vejen mod målet,” siger han i pressemeddelelsen.

Efter at have kørt med overskud de senere år kom Soundvenue i 2013 ud med et minus på 235.000 kr. efter skat i 2013. Det har hevet egenkapitalen et nøk ekstra ned til minus 1,6 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs