MediaWatch

’Journalist’ fylder mindre i jobannoncer

De klassiske dyder er under pres, mens kompetencer i sociale medier vinder frem, viser gennemgang af jobannoncer fra 2005 til i dag.

Skal man beskrive arbejdsgiverens drømmemedarbejder anno 2014 er det en ”strategisk praktikant på de sociale medier”. Sådan signalementet efter en gennemgang af jobannoncer på Kommunikationsforum fra 2005 til i dag.

Det er partner Claus Dahl fra virksomheden 1:0 Strategisk brug af data, som har gennemgået annoncerne, og han konkluderer blandt andet, at de klassiske dyder er under pres. Mens ordet ’journalist’ fremgik i hver fjerde stillingsopslag før krisen, så er antallet nu nede omkring i hver femte.

”Journalistikken er stadig central. At finde én, der kan det sproglige håndværk, er stadig en søgt kvalifikation - og journalistfaget er kommet flot igen oven på en rigtig svær tid efter finanskrisen - men alt i alt er tendensen vigende. Der skal nye kvalifikationer til i stedet for de klassiske journalistiske dyder; research og godt sprog,” skriver Claus Dahl.

I stedet er efterspørgslen på blandt andet praktikanter, strategier til sociale medier og erfaring med videoproduktion nogle af de områder, som bliver mere eftersøgt i jobannoncerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs