MediaWatch

Charlotte Aagaard ny SDU-fellow

Fra august 2012 og et halvt år frem skal Information-journalist Charlotte Aagaard skrive den første danske undervisningsbog om krigsjournalistik som fellow ved journalistuddannelserne på Syddansk Universitet. Hun er nemlig blevet tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship på en halv mio. kr. I 2003 vandt Charlotte Aagaard Cavlingprisen for sin dækning af Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

Fra august 2012 og et halvt år frem skal Information-journalist Charlotte Aagaard skrive den første danske undervisningsbog om krigsjournalistik som fellow ved journalistuddannelserne på Syddansk Universitet.

Hun er nemlig blevet tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship på en halv mio. kr.

I 2003 vandt Charlotte Aagaard Cavlingprisen for sin dækning af Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

”Jeg er meget taknemmelig og beæret over at få denne fantastiske mulighed for at beskæftige mig mere sammenhængende og analytisk med krigsjournalistikken, end jeg har mulighed for til daglig. Krigsjournalistik er en krævende genre, både for den enkelte journalist og for de medier, der insisterer på at løfte opgaven. Alligevel er emnet stort set uberørt i den journalistiske faglitteratur. Og det vil jeg gerne råde bod på”, siger Charlotte Aagaard i en pressemeddelelse.

Selv om dækningen af Danmarks rolle som krigsførende nation gradvist har fået mere bredde og perspektiv, er den alligevel ofte både provinsiel, naiv og famlende, mener Charlotte Aagaard, som har som ambition at medvirke til at højne kvaliteten.

Formand for styrelsen ved journalist-uddannelsernes i Odense, ansvh. chefredaktør ved Fyens Stiftstidende, Per Westergård, siger om prismodtageren.

”Vi havde et superstærkt felt af ansøgere at vælge imellem. Vi faldt for Charlotte Aagaard, fordi hendes projekt rammer en tør plet i dansk journalistik, og fordi hun har formuleret sit projekt så præcist og målrettet, at hendes indsats på SDU helt sikkert vil forplante sig til mange andre i mediebranchen.”

Fyens Stiftstidendes Fellowship består af en pris på 500.000 kroner, som skal benyttes til frikøb fra normalt arbejde, transport mv. i den halvårsperiode, hvor prismodtageren bliver en del af dagligdagen på journalist-uddannelserne i Odense. Prismodtageren udvælges af styrelsen ved journalistuddannelserne, der tæller brancherepræsentanter, studerende, medarbejdere og ledere ved uddannelserne.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs