DR: Se og Hør undersøgte mulighed for at aflytte kronprinsparret

Ifølge DR-dokumentar talte Henrik Qvortrup og tre andre medarbejdere på Se og Hør om muligheden for at bruge aflytningsudstyr i 2003.

Opdateret 13.50 med præcisering af, at Henrik Qvortrup ifølge DR bekræfter, at mødet om aflytningsteknik fandt sted, men ikke DR's oplysninger om, at kronprins Frederik var mål for mulig aflytning.

Før kronprinsparret i 2003 blev forlovet skaffede en fotograf på Se og Hør et katalog med overvågningsudstyr, og der blev holdt et møde om muligheden. Det skriver DR.

Den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, der sigtet i sagen om brug af kendtes kreditkortoplysninger via en kilde med adgang til Nets, bekræfter, at mødet fandt sted. Sammen med tre andre medarbejdere blev de tekniske muligheder diskuteret på et mødet, men også droppet. Qvortrup husker dog ikke, at overvejelserne skulle gå specifikt på aflytning af kronprinsen - som DR's oplysninger siger. Han ønsker ikke at kommentere over for DR, hvorvidt overvågningen senere blev indført.

Aller Medias adm. direktør Pål Thore Krosby skriver til DR, at han ikke har noget kendskab til, at mulighederne for telefonovervågning blev diskuteret på Se og Hør i 2003.

”Jeg tager stærk afstand fra anvendelsen af nogen former for ulovlige metoder, og jeg noterer mig, at de påståede overvejelser, som DR's kilder henviser til, ikke var andet end overvejelser,” skriver han en mail til DR.

DR's oplysninger er fremkommet i forbindelse med dokumentaren 'Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør', der sendes i aften.

Aller og politiet i retsstrid efter ransagning

Freelance-fotograf tippede PET om Se og Hør-overvågning

Kritik af PET i Se og Hør-sag

TV 2: Se og Hør overvågede toppolitikere via kreditkort-kilde

Aller-advokat har ikke hørt fra politiet

Politikere vil granske tip-honorarer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også