MediaWatch

Årets redaktør er fra Ugeavisen Esbjerg

Den første vinder af Danske Mediers nye Årets Redaktør-konkurrence blev kåret til Redaktørernes Døgn.

Foto: Colourbox

Et højt journalistisk niveau og læsertal i et ofte overset hjørne af den danske mediebranche.

Det var udslagsgivende faktorer hos juryen for kåringen af Årets Redaktør. Han hedder Erik Haldan og er ansvarshavende chefredaktør på Ugeavisen Esbjerg.

”Vi har truffet et - for nogle - måske overraskende valg. Årets redaktør kommer fra et område af den danske medieverden, som ikke har den store opmærksomhed blandt danske journalister og redaktører og måske nok anses for at være lidt mindre fint - men som efter juryens mening er et af de medier, der er tættest på det daglige liv for flest danskere i løbet af en uge,” siger juryformand Mette Bock i en pressemeddelelse.

Hæder til layout

De øvrige nominerede var Fyns Amts Avis’ chefredaktør Troels Mylenberg og redaktionschef på Altinget Anders Jerking, mens juryen udover Mette Bock bestod af Per Mikael Jensen, Ulla Bechsgaard samt Peter Bro, leder af Center for Journalistik på SDU.

Foruden hæderen til Årets Redaktør uddelte Danske Medier også medaljer i den årlige designkonkurrence. Guldmedaljerne for årets avisforside i et oplag på under 25.000 gik til Informations, mens Berlingske tog prisen for avisforsider over 25.000. I årets webavis gik guldmedaljerne til Politiken og Kristeligt Dagblad.

Bock, Bro og Jensen skal kåre "årets redaktør"

Bladdesign: Her er årets MDID-vindere

Politiken-forside fik en af designpriserne

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs