Netflix satser på egne dokumentarer

Streamingtjenesten er efter succesen med egenproducerede tv-serier nu også klar til at give kunderne dokumentarer købt særligt til Netflix.

Kunder på Netflix er efterhånden blevet forvænte med streamingstjenestens egne dramaserier som ’House of Cards’, ’Orange is the New Black’ og ’Hemlock Grove’, hvoraf førstnævnte hentede flere Emmy-priser.

Nu satser streamingtjenesten så også for første gang på at bringe egne dokumentarfilm, skriver filmmediet IndieWire. Netflix har købt rettighederne til dokumentarfilmen ’The Square’.

Filmen følger den egyptiske revolution set fra aktivister på Tahrir-pladsens synspunkt. Med ’House of Cards’ fejrede Netflix en stor sejr, da serien med en Emmy til instruktør David Fincher blev den første serie, som ikke er produceret af de traditionelle tv-kanaler, til at vinde i en af hovedkategorierne.

Med i Oscar-kapløb

Med ’The Square’ har Netflix sikret sig rettighederne til en allerede prisvindende dokumentarfilm, der har vundet publikumspriser påfilmfestivalerne i Sundance og Toronto. Dokumentaren er desuden stadig med i kapløbet om en Oscar-nominering, så Netflix har derfor chancen for at sikre sig endnu en pris-skalp overfor de etablerede producenter ved prisuddelingen i februar. ’The Square’ ventes at få streaming-premiere i starten af det nye år.

Netflix har tidligere udtalt, at tjenesten sagtens kunne være interesseret i spillefilms-produktion, hvis man så muligheden for at innovere på samme måde som med tv-serier. Netflix’ direktør for indhold Ted Sarandos vakte tidligere i år opsigt ved at sige, at i så fald skulle filmene have premiere på Netflix på samme tid som i biograferne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også