MediaWatch

Adobe hacket: Stjæler data om 2,9 mio. kunder

Hackere har skaffet sig ulovlig adgang til Adobes kunderegister. Informationer om knapt 3 mio. kunders kreditkort og ordrer berørt.

Software-firmaet Adobe er blevet udsat for et alvorligt angreb af hackere, der har skaffet sig adgang til selskabets kunderregister.

Hackerne har stjålet bl.a. navne og kreditkortoplysninger på 2,9 mio. Adobe-kunder, skriver selskabet bag bl.a. en række populære billed- og publicerings- og layoutprogrammer på sin blog.

"For ganske nylig opdagede Adobes sikkerheds-team sofistikerede angreb på vores netværk, herunder ulovlig adgang til kundeinformation og source code for en række Adobe produkter. Vi antager, at disse angreb kan være relaterede," skriver Adobe.

"Vores efterforskning indikerer i øjeblikket, at gerningsmændende skaffede sig adgang til kundernes ID og krypterede kodeord til vores systemer. Vi mener også, at de har fjernet information relateret til 2,9 mio. Adobe-kunder, inklusive kundenavne, krypterede kreditkortnumre, udløbsdatoer og anden information vedrørerende ordrer, fra vores systemer".

Adobe har iværksat en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal forhindre misbrug af kundekonti. Kunder, hvis kontooplysninger er berørte, vil blive kontaktet.

Læs mere her.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs