MediaWatch

DR lukker for kommentarsporet på nyheder i tre dage

For at se om antallet af besøg bliver påvirket af muligheden for at skrive og læse kommentarer, er der som et forsøg lukket for kommentarsporet på DR Nyheders Facebookside frem til 11. februar.

DR Nyheder lukker som et forsøg kommentarsporet på sin facebookside. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

I dag og de kommende to dage, den 10. og 11. februar, lukker DR for kommentarsporet på DR Nyheders facebookside. Det skriver journalisten.dk, der citerer DR Nyheder på Facebook.

”Vi er klar over og har fuld forståelse for, at det er generende for mange brugere. Det beklager vi. Men bare rolig, der er kun tale om et forsøg over tre dage, hvorefter vi åbner for kommentarer igen,” lyder det i opslaget.

Forsøget skal gøre DR klogere på, hvor mediekoncernen bruger ressourcer på moderation bedst muligt. Og derfor har DR brug for at få et præcist billede af, hvor mange der besøger DR Nyheders facebookside, både når der er åbent for kommentarer, og når der er lukket for dem, skriver journalisten.dk.

Ekstra Bladet lukkede for et lille år siden det anonyme kommentarspor på Nationen.

"Vi skal ikke mere have det her anonyme, mærkelige sted, hvor man kan sidde og kalde sig 'tørstigmunk89' og så bare fyre den af med injurier, racisme og sexisme," sagde daværende chefredaktør Kristoffer Eriksen i Presselogen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs